Vi presenterar nästa stjärna denna termin!

Välkommen Moa Callenmark!

Vi fortsätter vår serie där vi presenterar de stjärnor till praktikanter som är hos oss på Governo denna termin. Nu har turen kommit till Moa Callenmark!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack, det är väldigt spännande att vara här! Jag heter Moa, är 23 år och praktiken här på Governo är min sista termin på Politices kandidatprogram vid Uppsala universitet. På min fritid gillar jag att träna, umgås med vänner och äta god mat. Eftersom jag även har en hund hemma så spenderar jag mycket tid ute i naturen.

Moa Callenmark, praktikant på Governo våren 2023.

Varför sökte du praktikplats hos oss?

 – Jag har alltid haft ett starkt samhällsintresse och vetat att jag velat arbeta mot offentlig sektor på något sätt. Jag sökte till Governo för att få se hur en tredje part kan hjälpa att stötta utvecklingen hos offentliga aktörer och ge konkreta förslag och lösningar på hur aktörer kan nå sina uppsatta mål. Jag var även intresserad av att se hur vardagen som managementkonsult ser ut och hur man arbetar i projektgrupper med olika metoder och strategier.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

 – Mina förhoppningar är att jag kommer kunna applicera mina teoretiska kunskaper från min utbildning och få användning av dessa i olika projekt och uppgifter under terminens gång. Jag hoppas även få vidareutveckla min analytiska färdighet samt  prioritering- och planeringsförmåga genom att delta i flera parallella projekt.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Evelina Höglund och Jennifher Adén är praktikant hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Vi kommer samarbeta med en rad olika uppgifter tillsammans, däribland löpande omvärldsbevakning och ett gemensamt praktikantuppdrag som kommer pågå under en del av terminen. Jag tror att vi kommer kunna fråga varandra om råd och hoppas även vi kan ta hjälp av varandras olika erfarenheter och utbildningsbakgrunder för att lösa problem och utmaningar.

Här hittar du kontaktuppgifter till Moa.

Just nu söker vi praktikanter inför hösten 2023. Är du eller någon i ditt nätverk intresserad – läs då mer här!

Här kan du läsa intervjuerna med våra två andra praktikantstjärnor denna termin, Evelina Höglund och Jennifher Adén.