Vill du anta samhällets svåraste utmaningar under din praktik?

Governo söker praktikanter med brinnande samhällsengagemang

Nu har vi öppnat rekryteringen av höstens praktikanttjänster hos oss på Governo! Nyfiken? Läs mer om vilka vi söker.

Governo är ett managementkonsultbolag inriktat mot offentlig sektor. Företaget grundades 2009 och består i dagsläget av ett trettiotal konsulter med passion för samhällsutveckling och med erfarenhet av förändringsarbete inom offentlig sektor.

Våra kunder är offentliga institutioner och beslutsfattare. Under det senaste året har vi till exempel arbetat med Vinnova, Socialstyrelsen, Regeringskansliet, Stockholms stad, SKR, och Tillväxtverket. Vi arbetar bland annat med projekt inom styrning, strategi, utredning och analys. Vi har spetskompetens inom områden som digitalisering, artificiell intelligens, innovation samt vård och omsorg.

Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö där du får möjlighet att arbeta med Sveriges mest intressanta offentliga institutioner.

Sista ansökningsdag för praktik på Governo höstterminen 2023 är den 22 mars.

Vårt praktikanterbjudande

Till höstterminen 2023 söker vi tre praktikanter som vill uppleva konsultens vardag – där du får delta i våra projekt, offerter, ramavtal och events. Tillsammans genomför praktikanterna även ett självständigt projekt där aktuella frågeställningar inom offentlig sektor är i fokus.

Om dig och dina erfarenheter

Vi ser gärna att du är i den senare hälften av dina studier inom ekonomi, statsvetenskap, media- och kommunikationsvetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning, vilket innebär att du behöver vara registrerad på en praktikkurs vid din högskola eller ditt universitet.

Du är en person som tar ansvar och som tycker om nya utmaningar. Du gillar att samarbeta med andra i team och har vana av att arbeta med många uppgifter parallellt. Du är strukturerad och kan arbeta fram, samt kommunicera, användbara och ändamålsenliga resultat. Du har ett stort samhällsintresse och ett engagemang för verksamhetsutveckling i offentlig sektor. Vi tror också att du har erfarenhet av att ha arbetat inom någon del av offentlig sektor, alternativt inom ideell sektor.

Låter detta intressant? Läs då mer om hur du ansöker och vad vi kan erbjuda här!