Vårens praktikantstjärnor presenteras

Vi välkomnar vårens stjärnor!

Varje termin tar vi på Governo emot upp mot tre praktikanter som får uppleva den spännande vardagen som konsult hos oss på Governo med offerter ramavtal, kundmöten och events. Nu är det dags att presentera denna terminens stjärnor – först ut är Evelina Höglund!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack så mycket! Jag heter Evelina, är 24 år och studerar min sista termin på kandidatprogrammet med offentlig politik och organisation vid Stockholms universitet. Utöver det har jag fotboll som ett av mina största intressen, vilket jag spelar med universitetets fotbollslag. När jag har möjlighet tycker jag om att resa, laga mat och spendera tid med nära och kära.

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Det fanns många anledningar till att jag valde att söka praktik hos Governo! Min utbildning har bidragit till ett ökat samhällsintresse, något som jag tagit i beaktning när jag sökt praktikplats. Med akademisk bakgrund i statsvetenskap, företags- och nationalekonomi gör Governo till den perfekta praktikplatsen för mig att applicera mina teoretiska kunskaper i praktiken. Jag fick uppfattningen om att företaget kunde erbjuda varierande arbetsuppgifter inom många olika områden vilket kändes som en fantastisk möjlighet att lära sig mycket nytt.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

Evelina Höglund, praktikant på Governo våren 2023.

– Jag hoppas på en lärorik praktikperiod som genererar nya kunskaper som jag kan ta med mig ut i arbetslivet efter examen. Vidare ser jag fram emot att prova på att arbeta som managementkonsult och få en inblick i hur det är. Jag hoppas även att praktiken kan lägga en grund för vidare studier inom statsvetenskap på mastersnivå.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Jennifher Adén och Moa Callenmark är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Vi är alla studenter inom statsvetenskap så vi har relativt lika akademisk bakgrund men jag tror trots det att vi har mycket att lära av varandra. Vi kommer arbeta nära varandra i många moment, dessutom kommer vi ha ett gemensamt praktikprojekt senare under terminen. Det känns skönt att vi har varandra och jag ser mycket fram emot den här terminen tillsammans med Moa och Jennifher.

Här hittar du kontaktuppgifter till Evelina.

Just nu söker vi praktikanter inför hösten 2023. Är du eller någon i ditt nätverk intresserad – läs då mer här!

Här kan du läsa intervjuerna med våra två andra praktikantstjärnor denna termin, Moa Callenmark och Jennifher Adén.