Dags för nästa stjärna att presentera sig!

Varmt välkommen Sofia Sköld!

Varje termin tar vi på Governo emot ett par prak­ti­kan­ter. Vi har denna termin glädjen att väl­kom­na hela tre stycken lysande prak­ti­kant­s­tjär­nor. Nästa stjärna på tur att presentera sig är Sofia Sköld!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är här hos oss och praktiserar?

– Tack, det är fantastiskt roligt att vara här! Jag heter Sofia och är en 24-årig student från Norrköping. Jag studerar kandidatprogrammet Statsvetenskap: Politik, organisation och ledning vid Malmö universitet. Inför praktiken på Governo har jag flyttat upp till storstan, men flyttar ner till Malmö i januari igen för att gå sista terminen på utbildningen. På min fritid brukar jag umgås med vänner, hålla på med gaming eller släktforska.

Sofia Sköld, praktikant på Governo hösten 2021.

Varför sökte du praktik hos oss?

– Den största anledningen till att jag sökte praktik hos er var er att jag delar ert intresse för samhällets och dess utveckling. Jag har dessutom ett stort intresse för digitalisering och hur digitala innovationer kan påverka vår värld och sättet vi lever och arbetar – eftersom detta också är en av Governos specialiteter så gjorde det mig såklart supernyfiken på er!

– Sedan så ville jag veta mer om yrket managementkonsult! Vad det innebär och hur man arbetar men också hur det skiljer sig från en arbetsplats inom den offentliga sektorn.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Att jag kommer lära mig massor – något som jag redan känner att jag gjort på de veckor jag varit här! Jag förväntar mig också att bli utmanad och riktigt få känna på hur det är att arbeta. Det är svårt att föreställa sig hur ett faktiskt arbete ser ut när man pluggar en så teoretisk utbildning som jag gör, så det kommer bli spännande att se hur jag kan använda mina kunskaper i faktiska arbetsuppgifter.

– Jag hoppas kunna ta med mig lärdomar och idéer från min tid hos er i mina fortsatta studier och framtida arbetsliv. Framför allt hur projektarbetet fungerar, det vill säga hur projekt startas, genomförs och avslutas. Det tror jag är en kunskap som jag kommer kunna applicera på många olika sätt i mina framtida åtaganden.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Julia och Ella är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Det är så kul att få dela min praktikperiod med Julia och Ella, vi genomför ju alla en slags gemensam resa under praktiken, och det känns bra att vi kan uppleva den ihop – bolla frågor och idéer, men också stötta och peppa varandra!

– Vårt samarbete kommer bestå av ett gemensamt praktikantprojekt, en löpande omvärldsbevakning som vi gör ihop samt att vi håller i rekryteringen av vårens praktikanter. Jag ser jättemycket fram emot våra gemensamma uppgifter, det känns som om vi är ett riktigt bra team!

Här kan du läsa in­ter­vjun med höstens andra prak­ti­kan­ter – Ella Panas och Julia Alm.

Är också du intresserad av att praktisera på Governo, läs då mer här!