Vår tredje stjärna denna termin presenterar sig!

Varmt välkommen Ella Panas!

Varje termin tar vi på Governo emot ett par prak­ti­kan­ter. Vi har denna termin glädjen att väl­kom­na hela tre stycken lysande prak­ti­kant­s­tjär­nor. Nästa stjärna på tur att pre­sen­te­ra sig är Ella Panas.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack så mycket, det känns jätteroligt att vara här! Jag heter Ella Panas och är 23 år. Sedan tre år tillbaka bor jag i Uppsala där jag läser Politices kandidatprogrammet med inriktning nationalekonomi vid Uppsala universitet. Jag är för tillfället i slutspurten av min utbildning och min praktik hos er är det sista jag gör innan jag kan ta ut min kandidatexamen. På fritiden tycker jag om att umgås med vänner, gå långa promenader, plinka på min gitarr och yoga.

Ella Panas, praktikant på Governo hösten 2021.

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Det finns många anledningar till att jag sökte praktikplats hos er på Governo. Dels har jag alltid haft ett starkt intresse för samhällsutveckling och fastnade direkt för Governos arbete för att utveckla och effektivisera den offentliga sektorns verksamheter. Vidare lockade många av era fokusområden mig. I likhet med Governo ligger vård och omsorgsfrågor mig varmt om hjärtat. Men även fokuset på effektivisering och utveckling genom digitalisering och AI drog mig till Governo då det är ett område jag verkligen vill lära mig mer om. 

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Stora delar av mina universitetsstudier har haft ett teoretiskt fokus och jag ser fram emot att äntligen få använda de kunskaper jag samlat på mig i praktiken. Vidare ser jag fram emot att få en inblick i och ökad förståelse för arbetet som ma­na­ge­ment­kon­sult samt en mer djupgående förståelse för den offentliga sektorns verksamheter och styrning. Slutligen ser jag fram emot att lära mig mer om Governos arbetsmetoder och få följa och vara delaktig i projekt från början till slut.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Sofia och Julia är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Det känns verkligen jätteroligt att vi är flera praktikanter hos er på Governo! Redan under första veckan har vi haft möjlighet att arbeta lite tillsammans då vi har en del gemensamma projekt ihop så som omvärldsbevakningen. Jag tycker redan att vi samarbetar bra ihop och jag ser fram emot att fortsätta bolla idéer och tankar med varandra under praktikens gång.

Här kan du läsa in­ter­vjun med vårens andra prak­ti­kan­ter – Sofia Sköld och Julia Alm!

Är också du intresserad av att praktisera på Governo, läs då mer här!