Vi välkomnar höstens briljanta praktikanter!

Varmt välkommen Julia Alm!

Varje termin tar vi på Governo emot ett par prak­ti­kan­ter. Vi har denna termin glädjen att väl­kom­na hela tre stycken lysande prak­ti­kant­s­tjär­nor! Först ut att pre­sen­te­ra sig är Julia Alm.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack, det känns otroligt kul att äntligen få börja arbeta tillsammans med er! Lite om mig är att jag är 22 år gammal och bor i Uppsala. Där studerar jag nu min sista termin på Politices kandidatprogram med nationalekonomi som inriktning och har trivts jättrebra! På min fritid gillar jag att spendera mycket tid med vänner och familj, lyssna på musik, läsa en bra bok och äta god mat!

Julia Alm, praktikant på Governo hösten 2021.

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Jag har alltid haft ett stort intresse för hur samhället och den offentliga sektorn fungerar, så när det väl var dags att söka en praktikplats fastnade jag snabbt för Governos vision och arbete med lösningar för den offentliga sektorn! Konsultyrket kändes väldigt intressant och jag såg fram emot att tillsammans med andra kunna arbeta för att bidra till och nå utveckling i olika delar av samhället. Dessutom lockade det mig att Governo arbetar med ett fokus på AI och digitalisering, vilket jag tycker är väldigt intressant!

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Jag ser fram emot att på testa på och lära mig om arbetet som konsult, att äntligen få utnyttja och utveckla de teoretiska kunskaper som jag samlat på mig under mina år på universitetet i praktiskt arbete! Det ska bli kul att arbeta i projektform tillsammans med alla i teamet och få sätta sig in i Governos olika huvudområden! Jag har mycket att lära mig och ser fram emot att göra det, det känns otroligt givande att på olika sätt inom Governo få en större förståelse för samhällsstyrning och hur de arbetar i olika projekt. 

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Ella och Sofia – är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Det känns väldigt roligt att göra praktik samtidigt som Ella och Sofia! Vi kommer gemensamt genomföra en omvärldsbevakning och sedan ha arbete inom olika projekt. Jag ser fram emot att lära av, stötta och peppa varandra under terminens gång!

Här kan du läsa in­ter­vjun med höstens andra prak­ti­kan­ter – Sofia Sköld och Ella Panas.

Är också du intresserad av att praktisera på Governo, läs då mer här!