Vi välkomnar vårens praktikanter till Governo!

Välkommen John!

Vi fortsätter att presentera våra praktikanter denna vår! Nästa stjärna på tur att presentera sig är John Martinsson.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Hej och tack, väldigt roligt att vara på plats! John heter jag och är en 23-årig ”go gubbe” från Göteborg. I vanliga fall är jag student vid Göteborgs universitet där jag läser mastersprogrammet i offentlig förvaltning med inriktning policyanalys. När jag inte studerar eller praktiserar så brukar jag kolla på historiska dokumentärer och filmer. Utöver detta är fotboll och träning två stora intressen som upptar resten av den lediga tiden.

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Möjligheten att få jobba mot offentlig sektor med olika samhällsproblem lockade mig något oerhört. Jag sökte även eftersom jag ville lära mig mer om hur konsultens vardag ser ut och vilka arbetsuppgifter de innefattar. I skolan får man ofta lära sig om teoretiska och abstrakta begrepp men det är sällan det appliceras i ”verkligheten”. Det var just därför jag valde att praktisera hos Governo eftersom en får chans att bidra till förändring, på riktigt!

”Mina förväntningar är höga. Jag hoppas få en större inblick i den offentliga sektorn och vilka aktuella svårigheter och utmaningar de står inför.”

John Martinsson

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Mina förväntningar är höga. Jag hoppas få en större inblick i den offentliga sektorn och vilka aktuella svårigheter och utmaningar de står inför. Att arbeta i projektform är även något som är relativt nytt för mig vilket jag önskar få lära mig mer om under terminens gång. Utöver detta ser jag såklart fram emot att få lära känna alla nya kollegor och ta del av deras samlade erfarenhet och kunskap!

John Martinsson, praktikant på Governo vårterminen 2021.

Du är ju inte ensam praktikant utan även Elin Fält och Vera Kjessler är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Vårt samarbete har alla förutsättningar för att lyckas. Med våra olika bakgrunder och kunskapsbaser tror jag vi kan komplettera varandra på ett bra sätt och tillsammans uträtta stordåd! Framförallt känns det väldigt tryggt att inte vara ”ensam i båten” på en ny arbetsplats utan att en kan använda sig av sina praktikantkollegor för att bolla idéer och funderingar.

Lite längre ner på denna sida kan du läsa mer om praktik på Governo!

Här kan du läsa in­ter­vjun med vårens andra prak­ti­kan­ter – Elin Fält och Vera Kjess­ler.

Här kan du läsa in­ter­vjun med förra ter­mi­nens tre prak­ti­kan­ter!