Vi välkomnar höstens lysande stjärnor!

Vi välkomnar höstens lysande stjärnor!

Ny termin innebär för oss på Governo också ny härlig energi och stöttning i form av våra praktikanter! Nu har vi äran att välkomna tre stycken – de är Linn Larsson, Siri Jäderberg och Lovisa Ericsson. Nu presenterar vi dem här!

Först ut är Linn Larsson! Välkommen hit Linn! Berätta lite mer om dig själv!
– Hallå där! Och tack, känns så roligt att äntligen vara här! Jag är 23 år gammal och uppväxt i Stockholm, men bor för tillfället i Uppsala där jag just nu studerar min sista termin på Politices kandidatprogram. Utöver livet som praktikant på Governo umgås jag gärna med familj och vänner, promenerar en hel del och dricker alldeles för mycket té!

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Jag är väldigt taggad på att få testa all den teoretiska kunskap som min utbildning lärt mig i praktiken, och att få göra det som managementkonsult i en rad olika projekt känns väldigt inspirerande! Dessutom tilltalas jag av Governos vision om ett attraktivt samhälle i takt med framtiden, och vill gärna lära mig mer om hur den offentliga sektorn kan utvecklas och förbättras! För mig är det även viktigt att man som praktikant verkligen får vara med och bidra – något som jag upplever att Governo också lägger stor vikt vid!

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Jag ser fram emot att få lära mig mer om Governos fokusområden! Digitalisering är något jag sen innan har dålig koll på, men som jag tycker verkar vara superintressant och längtar efter att få fördjupa mig i! Sen ska det bli kul att få arbeta med ett gäng riktigt grymma konsulter till kollegor, som jag är säker på kommer dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper!

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Lovisa och Siri – är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Ja, så himla kul att ha några att dela sin praktikupplevelse med! Jag tycker redan att vi samarbetar riktigt bra, men ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans! För mig är det viktigt att vi kan stötta varandra och hjälpas åt trots att vi kanske inte alltid arbetar med samma projekt, om det så bara handlar om en liten styrkekram här och där!

Nu är det dags att presentera Siri Jäderberg! Välkommen hit! Berätta lite mer om dig själv!
– Tack så mycket, det känns väldigt roligt att få vara här. Jag läser politices kandidatprogrammet med inriktning nationalekonomi vid Uppsala universitet. Min praktik här under denna termin är det sista jag gör på utbildningen innan jag tar ut min examen. När jag är ledig är jag ute mycket i naturen, lyssnar på mycket poddar och musik och lagar mat. Denna termin studerar jag även en kurs i måltidskunskap och värdskap, vilket jag hoppas kommer vässa mina färdigheter i mat och dryck!

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Jag har alltid haft ett brett och brinnande samhällsintresse. Något som intresserat mig extra under mina tre år på universitetet är Sveriges stora offentliga sektor. Att få arbeta med att utveckla och effektivisera den tillsammans med andra i olika projekt lät som en väldigt lärorik och stimulerande möjlighet för mig. Sedan var Governos företagande, bredd av kompetenser och särskilda fokus på bland annat digitalisering attraktivt för mig i val av praktikplats.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Då min utbildning annars är mycket teoretisk hoppas jag att min höst här ger mig möjligheter att få använda mina erfarenheter praktiskt. Redan nu känner jag att kunskaper från universitetet fått användas och utmanas, vilket känns roligt! Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med andra och få vara delaktig i projekt, förhoppningsvis med digitalisering och AI i fokus då det är något jag vill lära mig mer om.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Linn och Lovisa är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Det känns jättekul att ha andra kunskapstörstande och peppade praktikantkollegor här och vi har redan börjat bolla idéer tillsammans och stötta varandra. Vi kommer att arbeta i olika projekt men har exempelvis omvärldsbevakningen på Governo som gemensam uppgift. Sen ska vi också vara delaktiga i rekryteringen av nästa termins praktikanter.

Och nu välkomnar vi slutligen Lovisa! Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?
– Tack, det är verkligen jättekul att vara här! Jag har tidigare pluggat Politices kandidatprogram och precis innan sommaren tog jag min Masterexamen i International Administration and Global Governance från Göteborgs Universitet. I övrigt så har jag ett stort sportintresse vilket gör att jag gillar både att kolla mycket på sport såväl som att utöva det själv.


Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Jag har alltid haft ett stort samhällsintresse men det var efter att ha arbetat inom offentlig sektor som jag fick insikt i de brister som finns i olika verksamheter, men även den potential som finns. Det fick mig in på banan att vilja göra skillnad och arbeta med förändring och utveckling av den offentliga sektorn. Därför kändes Governo som en perfekt matchning eftersom deras nisch är just på verksamheter inom offentlig sektor!

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Genom min praktik här på Governo så hoppas jag framförallt få en större inblick och förståelse för rollen som managementkonsult, samt djupare kunskap om hur olika verksamheter inom offentlig sektor styrs och är uppbyggda. Jag ser fram emot att arbeta i projektform och bli mer insatt i olika fokusområden. Jag har redan fått möjlighet att sätta mig in i Governos arbete med en AI-utbildning för ledare inom offentlig sektor vilket är jättespännande och lärorikt!


Du är ju inte ensam praktikant, utan även Linn och Siri – är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Det är väldigt roligt att få göra praktik tillsammans med Linn och Siri! Trots att vi är delaktiga i olika projekt och att arbetet kommer att ske mestadels hemifrån så har vi gemensamt ansvar för Governos omvärldsbevakning vilket gör att vi ses kontinuerligt på möten. Så våra onlinefika-skills kommer vara on point!

Nyfiken på att söka praktik på Governo? Nu söker vi nämligen vårens stjärnor! Läs mer här!