Nära vård och ekonomi tas upp i SKR:s podcast

Nära vård och ekonomi tas upp i SKR:s podcast

Vår konsult Dag Norén intervjuas i SKR:S podcast Nära vård-podden. Samtalet handlar bland annat om Dags beräkningsexempel som lyftes i SKR:s senaste ekonomiska rapport och som visar hur den nära vården inte bara är mer kvalitativ för brukaren men även kan ses som ekonomiskt resurssparande. Välkommen att lyssna!

”Vi vet att vi kan göra bättre om vi samverkar och inte är så insats- och gränsorienterade som vi har varit hittills – och jag tror att det är en rörelse som nu är på gång, och den har varit på gång i ganska många år, men nu börjar den bli riktigt stark.” – Dag Norén, konsult Governo

Dag Norén och Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges, Kommuner och Regioner, SKR, samtalar om Nära vård och ekonomiska konsekvenser – med anledning av SKR:s senaste Ekonomirapport där Nära vård är ett särskilt kapitel.

FAKTA: NÄRAVÅRDPODDEN – EN PODCAST FRÅN SKR. I SKR:s Nära vård podcast intervjuas intressanta personer som på olika sätt speglar den förändring som vi arbetar för, mot en nära vård. Genom samtalen fördjupas kunskapen och visar både på det som fungerar och det som är svårt.

– Vi börjar nu se mera av exempel på god samverkan som ger mycket fina resultat, vi har mera siffror på detta nu, vad det innebär för ekonomin. Vi har också lärt oss mycket under åren, och många stenar har börjat rulla. Så vi har fått lite vittring på att detta är en framgångsmodell som vi måste in i – också för att vi har ett växande tryck på vården med bland annat alltfler äldre, säger Dag Norén.

Lyssna på podcastavsnittet här!

Här kan du läsa mer om SKR och lyssna till Nära vård-poddens andra avsnitt.

Här och här kan du läsa fler nyheter om Nära Vård!