Varmt välkommen, Panagiotis Karalis!

Vi välkomnar vårens praktikanter!

Varje termin tar vi på Governo emot ett par prak­ti­kan­ter. Vi har denna termin glädjen att väl­kom­na hela tre stycken lysande prak­ti­kant­s­tjär­nor! Först ut att pre­sen­te­ra sig är Panagiotis Karalis.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?
– Tack så mycket för ett varmt välkomnande! Jag heter Panagiotis, men kallas för Pan. Jag läser min sista termin på politices kandidatprogrammet på Stockholms universitet och har ett stort intresse för samhällsutveckling. Jag bor i Stockholm och på fritiden tillbringar jag mycket tid med familj och vänner och tycker om att läsa böcker, lyssna på musik eller gå på en promenad.

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Mitt mål med praktiken är att få både arbetslivserfarenhet samt ha en insikt i hur den offentliga sektorn kan effektiviseras och utvecklas i ett modernt samhälle. Av just dessa skäl valde jag att söka en praktikplats hos Governo. Här kommer jag få chansen att se mer detaljerat hur den offentliga sektorn och andra aktörer i samhället organiseras, samt hur digitalisering kan implementeras i praktiska sammanhang för att utveckla samhället.

Panagiotis Karalis, praktikant på Governo våren 2022.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Efter min praktik hos Governo vill jag vara en statsvetare som inte bara har teoretiska kunskaper och angreppssätt, utan också praktisk erfarenhet och kompentens kring hur teknologin kan införas på olika sätt i en verksamhet, framför allt i den offentliga sektorn. Dessutom är det mycket intressant att få lära sig hur man utför projekt som managementkonsult, hur utmaningar bemöts och hur man löser dem på bästa sätt.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Emelie Myrberg och Johan Werkström är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Det är väldigt kul att vara på en praktikplats tillsammans med andra praktikanter. Vi samarbetar och kommunicerar redan mycket bra och känner att vi kan stötta varandra. De är båda mycket skickliga statsvetare, vilket kommer göra vårt samarbete än mer spännande. Jag ser fram emot att jobba med dem inom omvärldsbevakningen och andra framtida projekt under praktiktiden!

Här kan du läsa mer om våra två andra praktikanter våren 2022 – Emelie Myrberg och Johan Werkström!

Nu har vi även öppnat ansökan för praktik till höstterminen 2022! Nyfiken? Läs mer här!