Våra praktikantstjärnor presenteras!

Välkommen Johan Werkström!

Vi fortsätter att presentera vårens fantastiska stjärnor till praktikanter som förgyller vårt arbete på Governo! Nu har turen kommit till Johan Werkström!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?
– Hej och tack så mycket, så roligt att äntligen vara här! Jag är 23 år gammal och uppväxt i Stockholm, men har de senaste åren bott i Lund där jag nu gör min sista termin på Politices kandidatprogrammet. När jag inte löser samhällets stora utmaningar på Governo älskar jag att laga mat och umgås med flickvän, familj och vänner!

Johan Werkström, praktikant på Governo våren 2022.

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Jag har alltid haft ett stort samhällsintresse, och genom kurserna i statsvetenskap fick jag upp ögonen för de svårigheter som präglar arbetet i offentlig sektor. När det inom ramen för mitt program erbjöds en möjlighet att genomföra en praktiktermin ville jag verkligen ta chansen att se hur man jobbar med mitt intresse kring effektiv samhällsutveckling i praktiken, och Governo framstod som en optimal arbetsplats för detta!

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Min förhoppning är att jag under våren på Governo får möjlighet att tillämpa det jag har lärt mig genom min utbildning i praktiken. Dessutom ser jag fram emot att lära mig hur Governo arbetar med att kombinera olika erfarenheter för att kunna ge bästa möjliga stöd åt offentlig sektor. Ett område som jag är särskilt intresserad av och förhoppningsvis får vara delaktig i är arbetet med olika samverkansformer mellan offentliga och privata aktörer!

Du är ju inte ensam prak­ti­kant, utan även Emelie Myrberg och Panagiotis (Pan) Karalis är prak­ti­kan­ter hos oss den här ter­mi­nen. Hur kommer ert sam­ar­be­te att se ut?
– Det känns super att ha Emelie och Pan som gör samma resa som jag under våren! Jag tycker redan att vi har hittat en rutin för att bolla idéer och svårigheter med varandra, och dessutom ansvarar vi gemensamt för omvärldsbevakningen som publiceras varje vecka. Det ska bli så kul att följa både vår gemensamma och individuella utveckling!

Här kan du läsa mer om våra två andra prak­ti­kan­ter våren 2022 – Emelie Myrberg och Panagiotis Karalis!

Vi söker nu även efter praktikanter till höstterminen 2022! Nyfiken? Läs mer här!