Varmt välkommen Emelie Myrberg!

Varmt välkommen Emelie Myrberg!

Vi fortsätter vår presentationsserie där vi välkomnar vårens praktikanter till oss på Governo! Nu har turen kommit till Emelie Myrberg!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?
– Tack för det fina välkomnandet! Mitt namn är Emelie och jag går nu min sista termin på mastersprogrammet i statsvetenskap på Stockholms universitet. Jag kommer ursprungligen från Göteborg men har bott i Stockholm nu sedan jag började plugga. På fritiden tycker jag om att umgås med vänner och familj, träna och har även ett intresse för film och sport.

Emelie Myrberg, praktikant på Governo våren 2022.

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Jag sökte mig till Governo då jag såg en fantastisk möjlighet att dels få prova på livet som konsult, dels få lära mig mer om offentlig sektor. Jag blev såld på Governo som arbetsplats under min intervju då jag fick en bild av ett företag med mycket driv och en givande syn på kunskap. Governo är ett företag som mer än gärna delar med sig av sin kunskap, detta lyste verkligen igenom under intervjun och jag kände direkt att detta var en arbetsplats där jag skulle kunna lära mig otroligt mycket.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Mina förväntningar är helt enkelt att jag ska utvecklas och få lära mig mycket. Jag hoppas på att få en bild av konsultlivet och hur det är att faktiskt arbeta som managementkonsult. Förutom det ser jag mycket fram emot att få nya kunskaper kring offentlig sektor. Jag har varit på Governo i några veckor nu och känner redan att jag har lärt mig väldigt mycket nytt, det ska bli oerhört kul att få fortsätta att fördjupa denna kunskap under terminen. Till sist ser jag den här praktikperioden som en otrolig möjlighet att få testa på arbetslivet och bli lite ”varm i kläderna”, efter att ha studerat i nästan fem år är det en rolig omställning.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Panagiotis (Pan) Karalis och Johan Werkström är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Ja men precis, tillsammans med mig har även Pan och Johan praktik i år. Vi arbetar inte i några av Governos projekt tillsammans men däremot kommer vi att genomföra ett praktikantprojekt där vi får möjligheten att tillsammans driva ett projekt och verkligen ta oss an konsultrollen. Jag är övertygad om att vi kommer ha ett väldigt lyckat samarbete. Jag måste säga att det är väldigt skönt att ha några i samma sits som en själv som man kan dela erfarenheter med längs vägen. Min förhoppning och tro är att vi kommer ha en nära kontakt under terminen och det ska bli väldigt roligt att få möjligheten att följa deras praktikresa vid sidan av min egen.

Här kan du läsa mer om våra två andra praktikanter våren 2022 – Panagiotis Karalis och Johan Werkström! 

Du vet väl också att vi söker efter praktikanter till höstterminen 2022? Läs mer här!