Vi fortsätter presentationen av vårens stjärnor

Varmt välkommen Agnes!

Vi fort­sät­ter att pre­sen­te­ra våra prak­ti­kan­ter denna vår! Nästa stjärna på tur att pre­sen­te­ra sig är Agnes Aldenberg.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack så mycket! Jag är 26 år. Jag gör praktik på Governo under min fjärde termin på masterprogrammet i statskunskap vid Uppsala Universitet. Jag har ett särskilt intresse för demokratifrågor, mänskliga rättigheter och internationell politik. På fritiden hittar man mig ofta i köket där jag gillar att utmana mig med att experimentera med nya rätter. På vintern gillar jag skidåkning och på sommaren tycker jag om segling i skärgården.  

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Jag har ett stort intresse för samhällsfrågor och vill vara en del av förändringen och utvecklingen i offentlig sektor. Governo lockade mig med er vision att ge handlingskraft till offentlig sektor och skapa skräddarsydda lösningar för ett attraktivt samhälle. Governo kändes som en självklar praktikplats för mig där jag har möjlighet att djupdyka i intressanta samhällsfrågor och samtidigt vara med och utveckla och innovera offentlig sektor. Era varierande projekt på olika nivåer ger mig en känsla av att ha stor potential att växa och utvecklas.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Jag ser fram emot att delta i Governos olika projekt och lära mig mer om svensk offentlig sektor i praktiken på alla nivåer, kommunal, regional och statlig. Jag hoppas också kunna lära mig mer om hur man som managementkonsult tar sig an svåra utmaningar som offentlig sektor står inför i en tid då teknologin rusar fram, klimatförändringar blir en allt större del av vår vardag och samhället bli mer komplext. Jag tror att den här tiden kommer lära mig hur Governo angriper dessa utmaningar för att driva utveckling och innovation framåt. Jag hoppas även kunna tillämpa min teoretiska kunskap och få nya praktiska erfarenheter och utveckla min kompetens till nästa steg in i arbetslivet.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Erik Österberg och Hampuz Cederlind är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Det känns jättekul att inte vara ensam praktikant. Jag tror att jag, Erik och Hampuz kommer ha en nära kontakt och ta hjälp av varandra när vi behöver extra stöd eller råd. Det känns väldigt tryckt att ha några i samma position att bolla idéer och perspektiv med och jag tror att det kommer vara värdefullt för oss alla.

Här hittar du Agnes kontaktuppgifter!

Läs även om våra andra praktikanter Erik Österberg och Hampuz Cederlind.