Vi presenterar terminens stjärnor!

Välkommen, Alexander Svensson!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?
– Tack, det är verkligen så kul att vara här! Mitt namn är Alexander och jag har en bakgrund inom statsvetenskap samt nationalekonomi och läser just nu mitt sista år på Mastersprogrammet i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. När jag inte är här så spenderar jag mycket av min fritid med ideellt stödarbete, spela gitarr och att gå vilse i Stockholm.

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– Oj, det fanns så många anledningar. Jag har framför allt alltid haft ett stort intresse av samhällsförändringar och blev därför väldigt nyfiken på Governos arbete med att utveckla den offentliga sektorn i en tid där många stora förändringar sker som har en stor samhällspåverkan – så spännande! Att sedan få möjligheten att vara delaktig i att skapa samhällsnytta, genom att bidra till utvecklingen av de gemensamt finansierade verksamheterna, gjorde att en praktik på Governo kändes helt rätt.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Genom en praktik på Governo förväntar jag mig möjligheten att få utveckla mina teoretiska kunskaper på flera områden och samtidigt få en bättre insyn och förståelse för arbetet som managementkonsult. Vidare ser jag fram emot att lära mig mer om projektledning, och att få vara delaktig i ett projekt från start till mål. Jag hoppas även få erfarenhet och inblick i olika sektorer och på så vis ta med mig så många lärdomar som möjligt. Jag blev tidigt delaktig i flera spännande projekt med en stor variation – vilket redan har varit otroligt lärorikt.

Du är ju inte ensam praktikant utan även Moa och Signe är praktikanter hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Ja, det är verkligen toppen att ha just Moa och Signe som praktikantkollegor! Vi springer ofta om varandra då vi är delaktiga i lite olika projekt, men vi arbetar även tillsammans med omvärldsanalys och rekryteringen av nästa termins praktikanter – så vi försöker att verkligen ta tillvara på dessa tillfällen.

Lite längre ner på denna sida kan du läsa mer om praktik på Governo!

Här kan du läsa intervjun med vår praktikant Moa Carlsson.

Här kan du läsa intervjun med vår praktikant Signe Härjeström.

Vi söker också efter höstens praktikanter – läs vidare om den profil vi söker här!