Vi välkomnar terminens stjärnor

Välkommen, Signe Härjeström!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?
– Tack! Det känns så kul att vara här! Jag är i slutfasen på mitt kandidatprogram i Globala utvecklingsstudier vid Göteborgs universitet och ska skriva min uppsats när jag är klar här. I övrigt brinner jag för barnrättsfrågor och har min bakgrund i ideell sektor där jag både arbetat i stödverksamhet och påverkansarbete, men också stöttat i utvecklingen av skräddarsydda samarbeten mot privat sektor. När jag är ledig gillar jag att laga växtbaserad mat och att gå på spelningar!

Varför sökte du praktikplats hos oss?
– För att Governo förenar mitt breda intresse för samhällsfrågor med viljan att få arbeta med förändring av offentlig sektor! Sen blev det tidigt tydligt för mig att Governo dessutom drivs av en stark värdegrund och har otroligt engagerade konsulter, vilket så klart bidrog till att det blev en önske-matchning!

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
– Framförallt hoppas jag få med mig en ökad förståelse för managementrollen, och en djupare insikt i hur offentliga verksamheter styrs. Det ska också bli kul att arbeta i projektform och få bättre koll på våra fokusområden. Jag har redan fått nörda ner mig i ett digitaliseringsuppdrag – något som jag aldrig trodde jag skulle syssla med men som är fantastiskt spännande! Att få vara med och bidra till att ge offentlig sektor bättre förutsättningar att möta de stora samhällsutmaningarna känns otroligt kul!

Du är ju inte ensam praktikant, utan vi har även två andra praktikanter, Moa och Alexander, hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?
– Vi har fått en riktigt bra start tillsammans – det känns som att vi redan etablerat en grupp och det är fint att ha varandra som bollplank! Vi arbetar i olika projekt men har också en del gemensamma uppgifter som omvärldsbevakningen till exempel. Vissa dagar ser vi mindre av varandra – men då ser vi till att prioritera våra kaffepauser!

Lite längre ner på denna sida kan du läsa mer om praktik på Governo!

Här kan du läsa intervjun med en av våra andra praktikanter, Moa Carlsson!

Vi söker också efter höstens praktikanter – läs vidare om den profil vi söker här!