Våra tre stjärnor presenterar sig - först ut är Richard!

Vi välkomnar höstens stjärnor!

Nu är det äntligen dags för oss att presentera våra stjärnor till praktikanter som vi har äran att få ha hos oss på Governo denna höst. Först ut är Richard Thellman som har ett litet speciellt upplägg med lite kortare praktikperiod och som kommer rikta in sig på dataanalys under sin praktik hos oss. Han har en bakgrund som socionom men studerar nu masterprogrammet i Computational Social Science vid Linköpings universitet. Välkommen till oss Richard!

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Stort tack! Jag heter Richard, jag är 29 år och läser tredje terminen på masterprogrammet i Computational Social Science vid Linköpings universitet. Mina stora intressen när jag inte är och praktiserar är musik och mat, kultur i det stora hela egentligen. Det finns alltid något att uppleva, om det så är en bra middag, en trevlig spelning eller ett intressant konstverk!

Varför sökte du praktikplats hos oss?

 – I grunden rör det sig om ett intresse för samhällsfrågor- och utveckling. Jag är sedan många år tillbaka socionom och jobbat länge inom socialtjänsten. Jag riktade mina valbara kurser på socionomprogrammet mot kurser som intraprofessionel samverkan och välfärdsutveckling. Governo är ett företag som ger mig möjligheten att få arbeta mot offentlig sektor med det engagemang för utveckling jag har tillsammans med kollegor som delar det engagemanget!

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

 – Mina förväntningar under min tid på Governo är att jag ska få prova på rollen som managementkonsult mot ett intresseområde jag brinner för. Att i praktiken få applicera både tidigare erfarenheter med nyförvaltade kunskaper på ett sätt som främjar offentlig sektor, samtidigt som man får lära sig mycket nytt!

Din praktik ser lite annorlunda ut mot tidigare praktikanter, på vilket sätt?

– Under min tid på Governo kommer jag att jobba mer intensivt i ett få antal projekt, då praktiktiden på mitt masterprogram inte är under en hel termin utan begränsad till fem veckor.

– Mitt masterprogram riktar sig till att göra kvantitativa analyser av kvalitativ data, så på min tid på Governo kommer jag under de här veckorna främst jobba med att analysera data och göra olika former av statistiska analyser i de projekt där det kan behövas. Som exempel gör jag just nu hälsoekonomiska beräkningar och sambandsmodelleringar i ett uppdrag åt en av Sveriges regioner. Det är mycket intressant och spännande!

Här hittar du kontaktuppgifter till Richard!

Är du nyfiken på praktik hos oss? Prak­ti­kantre­kry­te­ring­en för vår­ter­mi­nen 2024 kommer på­bör­jas snart. Håll utkik här på vår hemsida och på våra sociala medier för att veta när det är dags att skicka in din ansökan!