Årets VD berättar om ledarskapet

VD-frukostseminarium med Caroline Andersson

Governos VD Caroline Andersson deltog idag torsdag den 25 september på ett frukostseminarium anordnat av ledarskapssajten Motivation.se apropå utmärkelsen till Årets VD Små företag 2021. Det blev ett spännande samtal om det mänskliga ledarskapet och Governos historia.

Samtalet skedde på Almegas lokaler i Stockholm och moderator var Per Winblad, chefredaktör på Motivation.se och initiativtagare till Årets VD.

– Det var ett väldigt roligt tillfälle att reflektera kring Governos och min egen utveckling, bra och utmanande frågor från både Per Winbladh och publiken, säger Caroline Andersson.

De senaste årens svåra samhällsutmaningar har visat att det finns stora förväntningar på den offentliga sektorn och dess förmåga att lösa komplexa problem.
– Detta var ett av skälen till att jag startade Governo – att det saknades en aktör som kunde ta sig an dessa komplexa och specifika frågorna som offentlig sektor möts av. Och än idag är detta den stora drivkraften i bolaget både hos mig och mina medarbetare. En stark passion för samhället och en benhård tro på att den offentliga sektorn kan och bör spela en positiv och avgörande roll i samhällsutvecklingen, säger Caroline Andersson.

Se nedan klipp från prisutdelningen i november 2021 på Fotografiska i Stockholm.

FAKTA Utmärkelsen Årets VD delas varje år ut av ledarskapssajten Motivation.se. Priset instiftades 2012 och delas ut i fyra kategorier – små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD. Syftet med priset är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Här kan du läsa en intervju med Caroline Anderssons apropå utmärkelsen som Årets VD!