Vi välkomnar våra praktikantstjärnor!

Höstens stjärnor på Governo

Vi väl­kom­nar nu höstens prak­ti­kant­s­tjär­nor till oss på Governo! Först ut att presentera sig är Rebecca Fransson. Rebecca studerar sista året i företagsekonomi vid Uppsala universitet och gör nu sin prak­tik­ter­min på Governo.

Väl­kom­men till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och prak­ti­se­rar?

– Tack, känns väldigt kul att vara på plats! Jag heter Rebecca, är 24 år och kommer från Lund. Jag pluggar mitt sista år på mastersprogrammet i företagsekonomi vid Uppsala universitet med inriktning på internationellt företagande. Efter den här praktiken har jag en termin av uppsatsskrivande kvar. När jag har tid över gillar jag att resa, hänga med kompisar och testa nya restauranger. Jag ser även fram emot att under min tid på Governo lära känna Stockholm bättre!

Varför sökte du praktikplats hos oss?

Rebecca Fransson, praktikant på Governo hösten 2022.

– Jag sökte praktik hos Governo av flera anledningar! För det första var jag nyfiken på rollen som managementkonsult och på att få en mer detaljerad insyn i hur vardagen som konsult ser ut. Även det faktum att Governo specialiserar sig på uppdrag mot offentlig sektor och bidrar till att utveckla samhället gjorde mig intresserad av praktiken. Slutligen fick jag under intervjuprocessen uppfattningen att Governo hade en god plan för sina praktikanter och satte stor vikt vid praktikanters intressen och utveckling.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Mina förhoppningar är att kunna få djupare insikter i hur man som konsult kan ge stöd åt offentliga aktörer. Jag förväntar mig även att få utbyta kunskap och erfarenheter med alla kollegor här på Governo. Att dessutom få erfarenhet i hur det är att balansera parallella projekt och arbetsuppgifter och effektivt planera sin tid ser jag som mycket värdefullt. Slutligen förväntar jag mig praktiken ska vara givande, lärorik och en bra erfarenhet inför min framtida karriär.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Greta Forsgren är praktikant hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Det stämmer! Jag och Greta kommer samarbeta en hel del, vilket känns väldigt kul och tryggt. Vi kommer dels samarbeta vad gäller omvärldsbevakningen men vi kommer även genomföra ett projekt tillsammans som löper över terminen. Jag hoppas och tror att jag och Greta kommer kunna stötta varandra och även ta del av varandras kunskap och tidigare erfarenheter.

Här hittar du kontaktuppgifter till Rebecca Fransson.

Här kan du läsa mer om vår andra praktikant, Greta Forsgren.