Nästa stjärna presenteras!

Välkommen Greta Forsgren!

Vi välkomnar nu höstens praktikantstjärnor till oss på Governo! Näst på tur är Greta Forsgren. Greta studerar mastersprogrammet i offentlig förvaltning vid Göteborgs Universitet och gör nu sin praktiktermin på Governo.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack så mycket, det känns så kul att vara här! Mitt namn är Greta och jag genomför nu min sista termin på mastersprogrammet i offentlig förvaltning vid Göteborgs Universitet. Jag har ett stort intresse för mat och dryck (helst i kombination) så på min fritid lagar jag gärna mat tillsammans med familj och vänner som matchas med spännande drycker. Utöver det gillar jag att träna och lyssna på poddar.

Greta Forsgren, praktikant på Governo hösten 2022.

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Mina utbildningsval präglas av mitt stora samhällsintresse. Jag sökte till Governo för att företaget tydligt delar intresset för samhället och ständigt vill förbättra och utveckla den offentliga sektorn. En välfungerande och utvecklad offentlig sektor tycker jag är en mycket viktig del av demokratin – här vill jag vara med och bidra. Jag är också nyfiken på konsultrollen och ser verkligen fram emot att få arbeta i olika projekt.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Jag hoppas på att äntligen få applicera mina teoretiska kunskaper i praktiken. Redan nu känner jag att mina erfarenheter från universitetet har kommit till användning! Jag ser fram emot att arbeta i olika projekt och både bidra med min kunskap och få lära mig av kollegor som har massor av spännande erfarenhet. Jag hoppas även kunna ta med mig praktisk erfarenhet kring hur man arbetar som konsult vilket kommer vara mycket givande i mitt kommande arbetsliv.

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Rebecca Fransson är praktikant hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Jag och Rebecca har olika utbildningsbakgrunder vilket kommer att vara guld värt. Jag ser fram emot att lära mig av Rebecca, bolla idéer och stötta varandra i våra arbetsuppgifter. Dessutom ska vi arbeta tillsammans med bland annat omvärldsbevakning och rekrytering av nya praktikanter vilket jag verkligen ser fram emot.

Här hittar du kontaktuppgifter till Greta Forsgren.

Här kan du läsa mer om vår andra praktikant, Rebecca Fransson.