Governo spetsar kompetensen ytterligare

Välkommen Jonas Dahlqvist!

Vi på Governo är stolta och glada över att Jonas Dahlqvist valt oss till sina kollegor! Jonas är ekonomie doktor och har drygt 20 års erfarenhet som process- och projektledare med fokus på organisations- och verksamhetsutveckling. Särskilt bred och djup erfarenhet har Jonas inom områdena datahantering, datadrivet arbetssätt och digitaliseringsstrategi.

Hej Jonas och välkommen till oss! Vilken är din roll på Governo?

– Tack, kul att äntligen vara här! Som de flesta av mina kollegor jobbar jag som konsult.

Vad går du igång på – vilken är din samhällspassion? Berätta!

– Jag gillar att jobba med en kombination av övergripande och operativa frågor. Det är i det mötet nya idéer föds och får näring att växa till något verkligt. Ett av mina roligaste projekt drev jag på SCB där vi dels kartlade samtliga statistikprodukters dataförsörjning och dels såg över SCBs modell för att prioritera utvecklingsinsatser för produktportföljen. Många intressanta mät- och metodfrågor där, i tillägg till några utmanande styrfrågor.

Till sist, vad var det som gjorde att du föll för Governo?

– Efter att ha jobbat en stor del av min tid som konsult har jag de senaste åren jobbat inom offentlig förvaltning. Det har varit intressant och lärorikt men jag har även saknat konsultrollen. På Stockholms stad jobbade jag kort tillsammans med kollegan Pauline Nobel, och det hon förmedlade väckte min nyfiken på Governo. Det som fick mig att falla var, förutom samhällspassion, det man läst om i organisationsteoriböckerna, – en kreativ och effektiv kultur. Och så alla medarbetare förstås.

Här kan du läsa mer om Jonas Dahlqvist och hitta hans kontaktuppgifter!