Att nå varenda unge!

Att nå varenda unge!

Governos Maria Adenfelt och Anders Rånlund medverkar på konferensen ”Att nå varenda unge” den 15 april klockan 10:30 för att prata på temat: Hur kan vi veta att Bokstart ger resultat? De kommer att ge sina tankar och reflektioner på temat utvärdering och uppföljning.

”Att nå varenda unge” är en heldag arrangerad av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg i samverkan med Kulturrådet, samverkande språkstegare och en och annan från andra satsningar i Sverige. Välkommen till en konferensdag fullmatad med kortare programpunkter, samtal och praktiska exempel!

Hur: Dagen är gratis och genomförs i Hopin. Det finns plats för hur många deltagare som helst och därför tar du ingen annans plats även om du inte kan vara med hela dagen.

När: Programmet börjar kl 9.00. Från kl 8.30 är du välkommen att checka in, nätverka och titta på utställare. Kl 8.45 ges en introduktion för den som vill veta hur Hopin fungerar.

Vem: Målgruppen för konferensen är den som arbetar/ vill arbeta med eller för föräldrastöd kring språkutveckling och kommunikation, Bokstart eller liknande satsningar. Oavsett var i verksamheten eller styrkedjan du befinner dig är du välkommen. Dagen kommer att ha ett strategiskt fokus. Var med på hela dagen eller på det som är relevant för dig och er!

Anmälan: Fyll i anmälningsformuläret här! Då får du ett mail med instruktioner hur du gör för att logga in i konferensen – som alltså är digital och kostnadsfri.

Fakta om Bokstart: Den nationella satsningen Bokstart bygger på samverkan mellan folkbibliotek, barnhälsovård och förskola, som alla har ett uppdrag att arbeta med små barns (0–3 år) språkutveckling. Bokstart vänder sig till föräldrar och vuxna i små barns närhet, med syftet att tidigt stimulera språkutveckling. Föräldrar uppmuntras att prata, läsa, sjunga, rimma och ramsa med barnet. På så sätt utvecklas barnets språk och läsintresse. För mer information om Bokstart, kunskap och metodtips, besök bokstart.se.

Governo har tidigare på uppdrag av Kulturrådet gjort två Bokstartsöversikter som du kan läsa här och här!