AI-uppropet en av Sveriges hjältar i krisen

AI-uppropet en av Sveriges hjältar i krisen

Governo och AI-uppropet #vitecherupp har placerat sig bland en av Sveriges 25 mest hjälpsamma i coronakrisen! Det är nätverket 4potentials som skapat listan för att uppmärksamma de hjältar som inte i sin tjänst behövde ta ett ansvar – men ändå gjorde det.

4potentials hyllar de hjältar som i spåren av coronakrisen har tagit ett steg fram och utanför sin roll tagit ett extra stort ansvar. Över 100 har nominerats som har gjort en extraordinär och extra stor insats – utöver det vanliga och som inte ingår i den personens arbetsuppgifter.

– När vi gjort rankingen har vi framför allt studerat initiativen och försökt förstå samhällsnyttan samt se om det finns ett personligt eget engagemang bakom insatsen. En coronahjälte är en person som försökt skapa en lösning för många – utan egen vinning – och där viljan att hjälpa till skall premieras. Rankingen är bara till för att man skall kunna skriva och ha tankar om listan/initiativen samt för att det är viktigt att berömma. Alla människor växer med beröm och orkar kämpa vidare under hösten! Alla volontärer på och utanför listan är värda en förstaplats i solen, säger Fredrik Andersson, grundare av 4potentials som ligger bakom coronastudien och rankingen.

Från Governos sida uttrycker vd Caroline Andersson stor tacksamhet och glädje att få vara med på denna lista – och framhåller också det stora antal modiga aktörer som står bakom AI-uppropet.

– Otroligt roligt att få vara med på denna lista, efter allt slit under denna märkliga vår. För min och Governos del handlar det om att vara ett gott företag – och när krisen drabbar samhället vill vi göra allt vi kan för att bidra. Liksom så många med oss – alla de modiga företag, forskare och behovsägare som bidragit till AI-uppropet. En eloge till er alla!

Även nätverket 4potentials framhåller att det finns flera andra bakom varje person som nominerats och att det gäller att dela glädjen och hylla varandra. Nätverket framhåller också att plats 1-10 000 borde innehas av all sjukvårdspersonal som just nu sliter för vår skull utan sommarledighet – men att man tror att även de uppskattar att även andra hyllas, som inte är med direkt och räddar liv – men som ändå är med och skapar möjligheter och lösningar i krisens spår.

Generellt kan man säga att listan är en lista av personer och företag som agerat med hjärtat och inte haft så mycket prestige. Deras huvudfokus har varit att hjälpa. Oftast är idén till hjälpen kreerad under några timmar – och sedan har samma person eller flera personer genomfört idén med hårt arbete. I listan nedan skall således flera personer hyllas. Man ser verkligen att flera agerat med hjärtat!” – Fredrik Andersson, grundare av 4potentials

LÄS MER Nyfiken på hur listan ser ut och Governos placering ? Hela listan och mer om hur 4potentials resonerat samt kontaktuppgifter till nätverket hittar du HÄR!

Här kan du läsa mer om AI-uppropet #vitecherupp!

FAKTA 4potentials är Nordens mest personliga talangnätverk med kandidater från studenttiden till erfarna VD:ar, ägare och styrelseproffs. Nätverket samlar nästan 10 000 topptalanger och arbetar tillsammans med 250 företag och partners.