Governo med i "Statshemligheter" – en podd från Fackförbundet ST

AI i staten – risk eller möjlighet?

Governos konsulter Olof Junesjö och Elin Uppström intervjuas i fackförbundet ST:s podcast ”Statshemligheter”. Avsnittet handlar om artificiell intelligens i staten och Olof och Elin bidrar med sin expertis som forskare inom systemvetenskap (Elin) och AI-rådgivare mot offentlig sektor (Olof). In och lyssna!

Sverige ska bli ledande inom artificiell intelligens, det har regeringen bestämt. Myndigheten för digital förvaltning har räknat ut att Sverige skulle kunna skapa ett värde på 140 miljarder kronor per år om vi satsar på AI inom offentlig sektor. Men hur ska det gå till? Olof Junesjö, partner och konsult på Governo med specialitet inom AI och Elin Uppström, associerad konsult på Governo och forskare inom systemvetenskap deltar i denna podcast för att försöka hitta svaret på frågan!

Andra frågor som Elin och Olof ställs inför i podden är: Hur kommer staten använda sig av artificiell intelligens år 2030? Vad kan staten egentligen lösa med AI? Och vad ska staten absolut inte lösa med AI? Och hur kommer arbetet på myndigheter förändras genom den här tekniken? 

– Med de utmaningar som svensk offentlig sektor står inför är det många som efterlyser radikal förändring. Genom rätt användning av artificiell intelligens kan den svenska offentliga sektorn bli både effektivare och mer kundtillvänd, säger Olof Junesjö.

FAKTA OM PODCASTEN
Vill du veta hemligheten bakom den svenska staten? I en helt ny podcast djupdyker man i aktuella frågor som tystnadskultur, den svenska krisberedskapen och konsekvenserna av kortsiktiga politiska beslut.

Programledare är Silvia Kakembo och podden görs i samarbete med Arena opinion. Läs mer och lyssna på varje avsnitt här.

Här på Spotify kan du direkt lyssna på avsnitt nr 9 ”AI i staten – risk eller möjlighet?” med Olof Junesjö och Elin Uppström.