Våra praktikantstjärnor!

Möt våra stjärnor till praktikanter

Hej Eyasu Musie och Märit Edholm! Ni är höstens praktikanter på Governo och ni har ju varit hos oss ett tag nu och blivit riktigt varma i kläderna – men för våra läsare är ni okända. Kan ni berätta lite om vilka ni är och vad ni gjort innan ni kom till Governo?

– Hej! Vi startade vår praktik på Governo i september och det var full kalender från start! Våra bakgrunder: Eyasu har en sociologisk bakgrund och studerar för tillfället näst sista terminen på sitt masterprogram i offentlig organisation och styrning vid Södertörns högskola. Märit har läst utvecklingsstudier vid Stockholms universitet och läser nu sin sista termin i politices masterprogram vid Uppsala universitet. Vi hoppade som sagt in direkt i våra uppgifter här på Governo, så vi har inte riktigt hunnit med att presentera oss förrän nu!

Precis – tänk att mer än halva praktikperioden har gått! Det känns som ni alltid varit här – hur känns det för er just nu? Vad har varit svårast och roligast hittills? Några aha-upplevelser?

– Det känns som terminen har gått så snabbt hittills! Vi har hamnat i olika projektgrupper, och har haft många roliga uppgifter. Det är jättekul att arbeta med så många olika frågor och med många olika konsulter – det ger en väldig variation. I början var det utmanande att planera upp tiden mellan alla olika projekt och att komma in i rytmen. Men nu är vi som sagt lite varma i kläderna, så det går bättre och bättre. Det är kul att vara två praktikanter – då kan man bolla och hitta stöd i varandra.

– Vi har båda blivit positivt överraskade över hur pass varierat arbetet är. Men den största aha-upplevelsen är nog att Eyasu har upptäckt kaffe vid 25-års ålder. Bättre sent än aldrig!

Till sist – vad är era bästa tips till nästa termins praktikanter? Hur får man maximalt ut av sin praktikperiod? Kan man förbereda sig?

– Det är nog en fördel om man tycker om att sätta sig in i olika frågor och har ett brett samhällsintresse, tycker man dessutom om att arbeta i projektform kommer man trivas som fisken i vattnet. Våra bästa tips är att ta för sig och be om att få vara med när något spännande seglar upp, men också att våga be om hjälp när något är otydligt. Gör man det så kan man lära sig jättemycket under en termin på Governo!