Governo på Kvalitetsmässan

Missa inte oss på Kvalitetsmässan 12-14 november

Governo deltar med flera aktiviteter på årets Kvalitetsmässa i Göteborg! Vi anordnar bland annat en masterclass i AI för ledare och deltar i ett tevesänt föredrag med Gertrud Ingestad, generaldirektör för EU:s generaldirektorat för informationsteknik (DIGIT). Välkommen!

MASTERCLASS: AI FÖR LEDARE DEL 1 – SÅ PÅVERKAR AI SAMHÄLLET, INDIVIDEN OCH ORGANISATIONERNA
När: 13 november kl. 08.50-10.10
Var: H2, Kvalitetsmässan i Göteborg

AI innebär redan avgörande förändringar inom flera branscher. Förutom alla de företag som gör stora investeringar i AI har också flera länder en mycket offensiv politik för AI. Det gäller bland annat konkurrenskraft, arbetsmarknad, sjukvård och utbildning. I denna första del av AI för ledare diskuteras vad AI innebär i praktiken, vad det används till, varför så mycket händer just nu, vilka nya förväntningar det skapar och hur det skiljer sig från digitalisering.

Kursledare: Göran Lindsjö, internationell AI-rådgivare och Olof Junesjö, partner Governo AB.
Seminariearrangör: Governo AB.
Läs mer om arrangemanget här!

MASTERCLASS: AI FÖR LEDARE DEL 2 – SÅ LYCKAS DU SOM LEDARE MED AI
När: 13 november kl. 11.00-12.20
Var: H2, Kvalitetsmässan i Göteborg

AI håller på att i grunden förändra hur många organisationer, såväl privata som offentliga, fungerar. Men vilka förmågor behöver du som ledare för att lyckas i detta nya landskap? I denna andra del av kursen läggs fokus vid vilka lärdomar som kan dras av framgångsrika organisationer och ledare. Frågor som kommer att avhandlas är hur du rent konkret inleder ett AI-arbete i din organisation, vilka områden det lönar sig att börja med, hur du med stöd av AI kan få nöjdare kunder och medarbetare och hur du snabbt får effekt av dina AI-satsningar.

Kursledare: Göran Lindsjö, internationell AI-rådgivare och Olof Junesjö, partner Governo AB.
Seminariearrangör: Governo AB.
Läs mer om arrangemanget här!

DIGITALISERING OCH AI – EN INTERNATIONELL UTBLICK
När: 13 november kl. 14.10-15.10
Var: G1, Kvalitetsmässan i Göteborg

Sverige har som mål att vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Men allt kan inte utvecklas på hemmaplan utan vi måste samverka globalt. Hur samordnas digitaliseringen på EU-nivå mellan medlemsländerna och hur arbetar offentlig sektor i framförallt Nordamerika och Asien med digitalisering och AI? Här får du en inblick i olika strategier i olika delar av världen hur offentlig sektor ska dra så stor nytta som möjligt av potentialen med digitalisering och AI.

Seminariet kommer även spelas in av SVT för sändning i Forum. Vi återkommer när vi har tablåtid för sändningen.

Talare: Gertrud Ingestad, generaldirektör för EU:s generaldirektorat för informationsteknik (DIGIT) och Göran Lindsjö, internationell AI-rådgivare Governo AB.
Moderator: Caroline Andersson, vd och grundare Governo AB
Läs mer om arrangemanget här!

AI OCH AUTOMATISERING I PRAKTIKEN
När: 14 november kl. 10.30-11.50
Var:
H1, Kvalitetsmässan i Göteborg

Under de senaste åren har man mer och mer diskuterat hur artificiell intelligens (AI) och automatisering kan hjälpa till att stärka svensk välfärd. Lyssna till exempel på hur AI och automatisering effektiviserat både inom stat, region och kommun. Bland annat hur Försäkringskassan kan jaga fusk inom tandvårdsersättning, hur Lunds kommun bygger en “robotfabrik”, och hur prisbelönta Kontigo Care berättar om nästa generations beroendevård med AI.

Talare: Stefan Olowsson, CIO Försäkringskassan, Åsa Melvanius, digitaliseringschef Lunds kommun, Maria Winkvist, Kontigo Care och Göran Lindsjö, internationell AI-rådgivare Governo.
Moderator: Per Mosseby, internetentreprenör och rådgivare inom strategiska digitaliseringsfrågor
Läs mer om arrangemanget här!

För mer information och för anmälan till konferensen – läs mer här!