Vi fortsätter välkomna höstens stjärnor!

Varmt välkommen Arvid!

Varje termin tar vi på Governo emot två till tre praktikanter som får följa konsulternas arbete med allt från offertskrivande, ramavtal till spännande kundmöten! Nu har vi glädjen att presentera höstens praktikanter och på tur att presentera sig är Arvid Lindfors! Arvid läser till vardags sin sista termin på politices kandidatprogrammet vid Lunds universitet.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Mitt namn är Arvid och jag är 22 år gammal. Praktiken utgör den sjätte och sista delen av min politices kandidat med inriktning på statsvetenskap vid Lunds universitet. Under våren så skrev jag min kandidatuppsats som handlade om amerikanska kampanj-finanslagar och hur utformningen av dessa lagar påverkar landets demokrati.

– Utanför skolan kollar jag mycket på sport, framför allt ishockey och amerikansk fotboll. Utöver det så tränar jag så ofta jag kan på gymmet, eller skakar cocktails och ”skottar groggar” som bartender!

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Governo känns som ett naturligt första steg in i arbetslivet. Med min utbildning inom statsvetenskap i bagaget känner jag att jag har goda förutsättningar att tillföra, och Governos specifika inriktning mot den offentliga sektorn är lika viktigt som den är fascinerande. Det som jag under utbildningen har funnit mest intressant inom just statsvetenskapen är frågor kring demokrati och demokratisering – och även dilemman som uppstår när ett eller flera demokratiska principer kan ställas mot varandra. Från det förstår jag vilken viktig del den offentliga sektorn spelar för att upprätthålla demokratin, då medborgares främsta interaktion med staten ofta sker genom just kommunerna och regionerna. Utöver mitt huvudintresse för statsvetenskap har jag även hunnit med en del ekonomi inom ramen för min pol. kand., vilket jag tror har bidragit till en mångsidig kompetens. Min plan är att fortsatt utbilda mig vidare inom management, så Governo utgör den perfekta platsen att börja min karriär på.

– Managementkonsult yrket intresserar mig då jag ser starkt ledarskap och tydliga regelverk för processer i arbetet som en viktig del av utvecklingen och effektiviseringen av den offentliga sektorn. Då jag under en kort period jobbade på Danderyds Sjukhus, har jag på nära håll sett exempel på hur sjukvården inte alltid lyckas leverera på det sättet som man hade önskat, framför allt till de som kanske behöver det som mest, så därför ser jag detta som en god möjlighet att bidra på det sättet jag kan.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Jag hoppas på ett varierat och utvecklande arbete. Praktiken för mig ska vara en plats där jag får en chans att se vad mina studier har förberett mig på, och hur jag kan omvandla studierna till ett meningsfullt arbete som gör skillnad för den offentliga sektorn.

– Detta ser jag som ett smakprov på min eventuella karriär inom just detta fält, så jag hoppas på att få se och uppleva så mycket som möjligt innan praktikperioden är över. Jag vill arbeta med engagerade och duktiga kollegor som jag kan inspireras av och lära mig av. Jag vet att jag har mycket att lära, och min känsla är att jag har hamnat på helt rätt plats med Governo för att lära mig så mycket som möjligt!

Du är ju inte ensam praktikant, utan även Malin Lindqvist är praktikant hos oss den här terminen. Hur kommer ert samarbete att se ut?

– Jag hoppas att Malin kan vara som ett bollplank och en trygg punkt. Vi båda är nya, så det kommer ju naturligtvis finnas en del frågetecken till en början. Men nu när man har någon med sig som också upplever allt för första gången också känns det tryggt att vi går igenom det tillsammans.

– Även om vi inte alltid kommer vara på samma projekt, så kommer vi båda fortfarande att lära oss mycket. Vi kommer även från olika akademiska bakgrunder, jag från statsvetenskapen och Malin från ekonomin, men det tror jag bara är en fördel! Ett meningsfullt och lärorikt samarbete är viktigt för oss båda, för att se till att vi får ut så mycket som möjligt av denna period.

Här hittar du kontaktuppgifter till Arvid Lindfors.

Här kan du läsa intervjun med vår andra praktikant hösten 2024, Malin Lindqvist.