My Dream Now lanserar app

My Dream Now lanserar app

Vi på Governo stöttar organisationen My Dream Now som skapar inspirerande samverkan mellan skola och arbetsliv. I juni lanserade organisationen en app som hjälper unga att skapa kontakter i arbetslivet.

Appen som My Dream Now lanserat ger unga möjlighet att skapa kontakter i arbetslivet. Unga kan söka upp olika yrken, företag eller universitet som de är nyfikna på. I en lista och på en karta kan de hitta kontakter på olika företag och skolor. Alla kontakter i appen har frivilligt registrerat sig med Bank-ID, för att kunna svara på frågor via en chatt och/eller träffas vid tillfälle. Unga kan ta kontakt med personer genom att chatta för att fråga mer om deras jobb eller utbildning. Det finns även möjlighet att boka träff med kontakter på deras arbetsplatser.

”Vi vill att ungdomar, oavsett vilket område de kommer ifrån, ska ha möjlighet att hitta kontakter ute i arbetslivet och vi vet att det finns många som gärna delar med sig av sina erfarenheter och berättar om sitt yrke.” – Petra Ramsten, programkoordinator, My Dream Now


Genom appen kan ungdomar skaffa sig en inblick i hur olika arbetsplatser och möjliga framtida jobb kan se ut. Enskilda personer kan registrera sig och finnas tillgängliga för att svara på frågor eller träffa ungdomar.

I samarbete med My Dream Nows partners har appen testats och i nuläget finns 170+ profiler tillgängliga för unga.

Här kan du läsa mer om My Dream Now!

Här kan du läsa mer om samarbetet mellan My Dream Now och Governo!