Historien om Governo

Governo grundades 2009 av Caroline Andersson, som efter många år som konsult på större konsultföretag och som anställd vid Regeringskansliet, ville förverkliga sina idéer om att bedriva rådgivning och förändringsarbete i offentlig sektor bättre anpassat till målgruppen. Målet var också att skapa en kreativ arbetsplats för duktiga konsulter som brinner för offentlig sektor.

Caroline har tre år i rad utsetts till en av framtidens kvinnliga ledare och 2012 blev hon utsedd till Supertalang av Veckans Affärer. Hon har också varit ledamot i regeringens IT-råd och funnits med på Computer Swedens lista över Sveriges mäktigaste IT-kvinnor både 2012 och 2014.

2015 mottog Governo Dagens Industris utmärkelse Årets Gasell – priset innebär att Governo hör till de mest lönsamma och snabbast växande företagen i Sverige.

I oktober 2018 nominerades Caroline Andersson till Årets VD i en tävling anordnad av Motivation.se. Vinnaren utses den 15 november.

Governo har under de senaste verksamhetsåren utvecklats till ett bolag med ett 30-tal konsulter och associerade konsulter i form av forskare och specialister samt projekt och ramavtal inom samtliga samhällsområden.