Vill du anta samhällets svåraste utmaningar under din praktik?

14 februari 2017

Governo söker praktikanter med brinnande samhällsengagemang

Governo är ett managementkonsultbolag inriktat mot offentlig sektor. Företaget grundades 2009 och består i dagsläget av ett tjugotal konsulter och analytiker med passion för samhällsutveckling och med erfarenhet av arbete med förändring inom offentlig sektor.

Våra kunder är offentliga institutioner och beslutsfattare. Under det senaste året har vi arbetat med alltifrån Vinnova och Regeringskansliet till SKL och Gävle kommun. Governos kontor ligger i centrala Stockholm, på gångavstånd från T-centralen.

Governo har en vision om ett attraktivt samhälle i takt med framtiden. Som managementkonsulter vill vi ge handlingskraft till en offentlig sektor i utveckling genom att ta fram skräddarsydda lösningar som effektiviserar, inspirerar och engagerar. Tillsammans med våra kunder tar vi oss från problem till tydliga utmaningar genom en skarp analys som sätter lösningen i fokus.

Tycker du att det låter intressant? Sök praktik på Governo i höst!

Vårt praktikanterbjudande

Till höstterminen 2017 söker vi två praktikanter som vill uppleva konsultens vardag – där du får delta i våra projekt, offerter, ramavtal och event. Tillsammans genomför praktikanterna även ett självständigt projekt där aktuella frågeställningar inom offentlig sektor är i fokus.

Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö där du får möjlighet att arbeta med Sveriges mest intressanta offentliga institutioner. Governo har dessutom ett uppskattat alumninätverk för nuvarande och tidigare praktikanter, som träffas varje år. Syftet är att ge tillgång till ett växande nätverk av ambitiösa likasinnade och utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra.

Som praktikant på Governo erhåller du färdbevis på SL och 1000 kr i friskvårdsbidrag. Praktiktjänstgöringen är på heltid med möjlighet till fem dagars ledighet under terminen.


Om dig och dina erfarenheter

Vi ser gärna att du är i den senare hälften av dina studier inom ekonomi, statsvetenskap, media- och kommunikationsvetenskap, systemvetenskap eller motsvarande.

Du är en person som tar ansvar och som tycker om nya utmaningar. Du gillar att samarbeta med andra i team. Du är strukturerad i ditt arbete och kan arbeta fram och kommunicera användbara och ändamålsenliga resultat.

Du har ett samhällsintresse och ett engagemang för verksamhetsutveckling i offentlig sektor. Vi tror också att du har erfarenhet av att ha arbetat inom någon del av offentlig sektor, alternativt inom ideell sektor.

Kort om rekryteringsprocessen

Efter att ansökningstiden gått ut, görs ett första urval av intressanta kandidater. Vi kommer därefter att erbjuda intervjutider under enbart två dagar, 23 mars och 24 mars. Det innebär att du som sökande måste ha möjlighet att avsätta någon av dessa två dagar för intervju. De som blir kallade till intervju ombeds i förväg förbereda en mindre case-övning, som ska presenteras under intervjutillfället. Vid intervjun kommer du att möta en av Governos konsulter och en av våra nuvarande praktikanter. Därefter görs det slutliga urvalet och vi ger erbjudande om praktikplats.

Kontakta oss

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi ha senast den 10 mars till olof.junesjo@governo.se

Välkommen med din ansökan!
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Olof Junesjö på 073-691 99 46, olof.junesjo@governo.se

Du är också välkommen att kontakta våra nuvarande praktikanter, Anna Kuzmina 076-810 47 47, anna.kuzmina@governo.se, Eva-Lis Lindgren 070-361 38 50, eva-lis.lindgren@governo.se