Välkomna Lena och Jakob!

11 september 2017

Vi välkomnar höstens praktikanter till Governo. Det är Lena Möller och Jakob Stone som ni kommer möta på kontoret och i olika projekt.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

LENA: Jag heter Lena Möller och gör just nu praktik på Governo som en del i min masterutbildning i offentlig organisation och ledning vid Södertörns högskola. Tidigare har jag läst utvecklingsstudier och internationella relationer. I övrigt ägnar jag en stor del av min tid åt att engagera mig i studentpolitik, just nu framför allt genom att representera de svenska studentkårerna på europeisk nivå.

JAKOB: Mitt namn är Jakob och jag pluggar polkand-programmet vid Uppsala universitet med inriktning mot svensk politik och förvaltning. Den mesta av min tid utanför praktiken går åt att engagera mig i olka typer av organisationer, samhällsintresset stängs ju inte av bara för att en går ut från kontoret! I övrigt tycker jag om att koppla av genom att läsa eller lyssna på poddar på Uppsalapendlen, eller flanera runt planlöst på stan.

Varför sökte du praktikplats hos oss?
LENA: Jag är väldigt intresserad av organisationsfrågor och hur offentlig verksamhet kan utvecklas. Governo arbetar med frågor och områden som jag är nyfiken på och känns som ett spännande företag med en framåtanda och en stark vilja att förbättra, vilket gör att jag tror att jag kan lära mig mycket och få arbeta med saker jag är intresserad av.

JAKOB: Under min utbildning tillhörde jag den minoritet som var mycket intresserad av förvaltningspolitik samt offentlig politik och styrningsfrågor. Vidare har jag jobbat mycket inom vård och omsorg och intresserat mig mycket för sådana frågor. Sammantaget gjorde detta att Governo kändes som en väldigt spännande praktikplats och jag var även nyfiken på konsultrollen där en får chansen att pröva en mängd olika uppdrag och uppgifter! Dessutom hade jag hört mycket gott om att praktisera på Governo.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?
LENA: Jag vill känna på vardagen som managementkonsult och hur det är att arbeta mot offentlig sektor. Jag hoppas på att kunna ta med mig lärdomar om hur arbetet ser ut i praktiken och hur det är att arbeta i skarpa projekt. Jag hoppas också på att lära mig mer om Governos olika huvudområden.

JAKOB:
Kommuner och den offentliga sektorns som helhet är ju väldigt intressanta, så jag ser fram emot att lära mig mer om hur dessa fungerar och kan utvecklas. Det känns även väldigt spännande att kunna få lära sig mer om konsultrollen inför ens framtida arbetsliv. Att jobba i projekt och att få chansen att pröva sina

Ni är ju två praktikanter. Hur kommer ert samarbete att se ut?
LENA: Vi kommer att samarbeta inom vissa projekt, till exempel ska vi gemensamt genomföra ett praktikantprojekt och göra kontinuerlig omvärldsbevakning tillsammans. Det känns skönt att vi är två personer som är i samma situation så att vi kan hjälpa och stötta varandra när det behövs.

JAKOB: Under terminen kommer vi ta hand om den löpande omvärldsbevakningen, utöver det får vi se hur mycket vi kommer jobba tillsammans i kommande projekt. Jag ser också väldigt mycket fram emot att göra ett gemensamt praktikantprojekt längre fram mot senhösten. Framförallt tror jag dock att vi kommer kunna stötta och peppa varandra under terminens gång! Det känns skönt att ha en praktikantkollega med sig för hjälp och stöd.