Välkommen till Governo, Martin Karlsson!

25 augusti 2015

Governo blir fler! Vi välkomnar en ny kollega till oss – Martin Karlsson. Martin har bland annat en bakgrund som konsult med fokus på utredningar kring digitala tjänster samt som anställd på Sollentuna kommun.

Hej Martin! Vem är du och vad gjorde du innan du kom till oss?

– Jag kommer närmast från Stelacon, där jag jobbade som konsult främst mot myndigheter. Jag hade mycket fokus på utredningar, och ge rekommendationer på förenklingar och förbättringar på digitala tjänster ur ett användarperspektiv, bland annat för personer med funktionsnedsättning. Sen har jag också gjort en hel del projekt inom mediesektorn.

Innan det så jobbade jag som anställd i den offentliga sektorn, närmare bestämt i Sollentuna kommun med kultur- och fritidsfrågor.  På tal om fritid så försöker jag utnyttja den så mycket som möjligt med resor, och en del träning och golf.

Martin-Karlsson NY

Vad brinner du för i konsultrollen?

– Mycket! Det är en otroligt varierande roll där den ena projektet, eller dagen, inte är den andra lik. Just variationen och den personliga utveckling man själv får uppleva genom den tycker jag är inspirerande. Att man har med sig erfarenheter från flera organisationer och sektorer är något som jag också upplever skapar stort värde för kunden. Jag tycker själv att det är ganska fascinerande hur mycket man får med sig från ett projekt till ett annat, även mellan sektorer som vid en första anblick kan tyckas skilja sig mycket åt. Utmaningarna är däremot ofta liknande.

 

Till sist, vad var det som gjorde att du föll för Governo?

– Governo har en tydlig idé om vad de vill uppnå, en effektivare och mer användarvänlig offentlig sektor. Jag tycker om att vara en del i att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär, och överbrygga hinder för att fler ska kunna ta del av möjligheterna.