Välkommen, höstens praktikant, Hanna Estmalm!

27 augusti 2015

Hanna Estmalm är höstens praktikant på Governo. Varje termin tar Governo in en till två praktikanter som en del i sin strävan att vara det goda företaget. Vi passade på att ställa några frågor till Hanna om vem hon är och vad hon ser fram emot på Governo.

Välkommen till Governo! Vem är du och vad gör du när du inte är hos oss och praktiserar?

– Tack, jag ser mycket fram emot praktikterminen hos er. Jag är ursprungligen från Stockholm och läser för närvarande min master i offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet med inriktning Förvaltningsekonomi där jag tar examen i juni nästa år. Vid sidan av praktik och studier tycker jag om att träna, se dokumentärer samt att umgås med min sambo och mina vänner.
HANNA tre frågor

Varför sökte du praktikplats hos oss?

– Jag motiverades främst utav kombinationen att arbeta på ett privat företag men mot och med offentlig sektor, vilket känns mycket lärorikt. Era fokusområden – styrning, förändringsledning och så vidare, är jag också mycket intresserad av. Även ert fokus på hållbar utveckling i alla dess former, motiverade mig att söka praktikplats hos er, då bland annat min kandidatuppsats vilken även blev ett ex-jobb, hade hållbar utveckling som utgångspunkt.

Vad har du för förväntningar på din praktikperiod? Vilka erfarenheter hoppas du kunna ta med dig?

– Jag ser mycket fram emot att få vara en del av hela uppdragsprocessen vid ett projekt genom konsultrollen, vilket jag tror kommer att vara till stor nytta för mig i framtiden. Även att få se vilka utvecklingsområden som finns i offentlig sektor och vad som önskas förändras och förbättras, tror jag blir en stor inspiration för min kommande masteruppsats. Samt att få möjligheten att omsätta teori från utbildningen till praktik inför arbetslivet efter utbildningens slut.

Läs mer om att Hanna Estmalm här.

Här kan du läsa mer om hur det går till att söka praktikplats på Governo.