Governo tar nästa steg mot framtidens digitalisering

27 november 2017

Governo inleder samarbete med en av de ledande experterna inom artificiell intelligens – Göran Lindsjö. Samtidigt har Governo tilldelats ramavtal med Regeringskansliet för specialistkonsulttjänster inom Digitalisering i samhället.Governo har under ett antal år varit ledande inom digitaliseringen av offentlig sektor, med ett stort antal uppdrag såväl på policynivå som i form av konkreta införanden. Nu tar vi nästa steg – i form av två spännande satsningar.

Göran Lindsjö och Governos vd, Caroline Andersson.

– Vi är mycket glada att Göran Lindsjö, som en av de ledande experterna inom artificiell intelligens, valt att ansluta sig till Governo. AI kommer vara en viktig del i den automatisering och robotisering som står framför oss, och behöver därför beaktas av alla de aktörer som nu arbetar med att modernisera sin verksamhet med digitalisering som stöd, menar Caroline Andersson, VD på Governo. Göran kommer därför vara central i vår digitaliseringsaffär, och kunna nyttjas som expertstöd av alla våra kunder.

Ramavtalet med Regeringskansliet gäller specialistkonsulter för att genomföra utredningsuppdrag inom digitalisering i samhället. Det handlar om att ge rådgivning och genomföra utredningar inom det breda digitaliseringsområdet. Governo har rangordnats som nummer ett av de fem leverantörer som tilldelades ramavtal. Två ytterligare områden där Governo lämnat anbud om att stötta Regeringskansliet har överprövats.

Governo är mycket glada för båda dessa samarbeten och ser fram emot fortsätta den spännande digitaliseringsresan tillsammans med våra kunder.

Läs mer om Göran Lindsjö här och här finner du mer information om ramavtalet med Regeringskansliet.