Governo i juryn för Draknästet

15 februari 2018

I fredags gick Kunskapsgymnasiets årliga Draknäste, Kunskapsgymnasiet Business Challenge, av stapeln med Governos egen analytiker, Jon Jakobsson som jurymedlem.

Business Challenge är Kunskapsgymnasiets egna pitchtävling inspirerad från tv-programmet Draknästet. Över 100 elever från Kunskapsgymnasiet i Göteborg, Malmö, Norrköping, Uppsala, Stockholm och Västerås deltar varje år med sina UF-företag.
Under 5-7 minuter hade de möjligheten att övertyga juryn om att just deras affärsidé och företag är det bästa. I år var 13 företag uttagna från kvalet och totalt har 44 olika företag fått sina pitcher bedömda.

Som slutsegrare i tävlingen stod First Aid Period UF (Marina Koj, Vera Fridh, Victoria Tjäder, Henrik Karlsson) från Norrköping med motiveringen: ”Med en till synes enkel lösning på ett mycket vardagsnära problem och därtill en produktpaketering i abonnemangsform som ligger i tiden, tror vi att ni har lysande framtidsutsikter för ert företag. Juryn gillar särskilt er hållbarhetsprofil. Bra jobbat och stort lycka till i framtiden!” Företagets affärsidé är att de tar fram och levererar ett ”first aid kit” anpassade för menstruation till arbetsplatser och bidrar med sitt koncept till att minska stigmatiseringen av menstruation.

Förutom ett första pris så delade också juryn ut ett hederspris till företaget Y.E.O.R från Kunskapsgymnasiet Malmö. Det drivs av eleverna Rayan Masriyeh och Abdul Zeyn håller föreläsningar och säljer armband för att främja samhällsengagemanget mot rasism. Y.E.O.R står för Young Eyewitnesses of Racism UF.

Du kan läsa mer om Kunskapsgymnasiet här.