Förändringsresan mot ökad AI-kompetens

28 oktober 2018

Nu tar vi nästa steg kring AI – möt Governo på Internetdagarna som anordnas av Internetstiftelsen i Sverige den 19-20 november i Stockholm. Vi presenterar nu ett av våra fyra seminariespår lite närmare!

Governo är partner under konferensen och anordnar fyra seminariespår på konferensens andra dag, tisdag den 20 november, under rubriken ”AI som möjliggörare för framtidens samhälle”.

Nedan följer en presentation av vårt tredje seminariespår: ”Jag behöver AI-kompetens. Nu!”

En del svenska företag och myndigheter har påbörjat sina AI-resor, medan andra står i startgroparna. En viktig framgångsfaktor är att bygga AI-kompetens internt i organisationen – på ledningsnivå och bland de personer som kommer arbeta med utvecklingen.

”En viktig framgångsfaktor är att bygga AI-kompetens internt i organisationen – på ledningsnivå och bland de personer som kommer arbeta med utvecklingen.”

I detta pass möter vi tre aktörer som är mitt uppe i sina förändringsresor – och som kan beskriva hur de gjort för att hantera just kompetensfrågan.

Under passet kommer vi också i gruppdiskussioner möta personer med AI-kompetens som vid varje bord berättar om sin bakgrund och erfarenhet.

Passa på att ställ alla dina frågor – för att kunna rekrytera rätt medarbetare för just din AI-resa

Talare: Filippa Jennersjö – CIO Arbetsförmedlingen

David Mothander – förbundsdirektör, IT & Telecomföretagen

Jan Gulliksen – professor i människa-datorinteraktion på KTH

Moderator: Caroline Andersson, vd Governo

Tid: Tisdag 20 november kl 14.00-15.00
Plats: Stockholm Waterfront Congress Center

Länk till Governos övriga program och anmälan till Internetdagarna hittar du här!