Artificiell intelligens – nästa motor för tillväxt?

29 oktober 2018

Nu tar vi nästa steg kring AI – möt Governo på Internetdagarna som anordnas av Internetstiftelsen i Sverige den 19-20 november i Stockholm. Vi presenterar nu ett av våra fyra seminariespår lite närmare!

Governo är partner under konferensen och anordnar fyra seminariespår på konferensens andra dag, tisdag den 20 november, under rubriken ”AI som möjliggörare för framtidens samhälle”.

Nedan följer en presentation av vårt andra seminariespår: ”AI – nästa motor för tillväxt?”

När vi pratar om AI i Sverige så har vi ofta bilden att detta är något som kommer ske i framtiden. Samtidigt ser vi redan nu en bred utrullning av produkter och tjänster som bygger på AI – inom samhällets alla sektorer. Vad kommer AI-utvecklingen innebära för Sverige som land? Kan AI vara en förutsättning för att vi ska behålla vår konkurrenskraft och hantera de samhällsutmaningar vi står inför?

”Kan AI vara en förutsättning för att vi ska behålla vår konkurrenskraft och hantera de samhällsutmaningar vi står inför?”

Dessa är några av de frågor som vår panel kommer diskutera, där företrädare från politik, samhälle och näringsliv möts. Sist i passet kommer deltagarna ges möjlighet att resonera om vad som behöver ske för att Sverige som land ska lyckas inom AI.

Talare: Maja Fjaestad, statssekreterare till Lena Hallengren och docent i teknikhistoria vid Kungliga Tekniska Högskolan.

Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare

Tid: Tisdag 20 november kl 11:30-12:30
Plats: Stockholm Waterfront Congress Center

Länk till Governos övriga program och anmälan till Internetdagarna hittar du här!