Årets VD utsedd – Governo stolt finalist

16 november 2018

På torsdagskvällen den 15 november så avgjordes slutligen tävlingen Årets VD. Governo fick behålla finalistplaceringen och grattar de värdiga vinnarna det varmaste! 

– Stort tack för nominering, fina referenser i processen och alla glada tillrop från vänner, Governo-kollegor och kunder! Stolt finalist i årets VD 2018 – nu gäller det att fortsätta hålla i och utveckla ledarskapet tillsammans med mina fantastiska kollegor! Grattis till vinnarna i samtliga kategorier! Sa en glad Caroline Andersson, vd för Governo, direkt efter prisutdelningen.

Vinnare i kategorin stora företag blev Dimitris Gioulekas, Knightec AB. Årets VD i kategorin mellanstora företag blev Anneli Angeling, Frontit AB. I kategorin små företag vann Sofi Franzén, Eventyr AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Sermed Majid, Tandcentralen Sverige AB.

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för sjunde året i rad med syfte att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges Vd:ar. Genom det goda exemplets makt vill man påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Caroline Andersson, grundare och vd på Governo nominerades till Årets VD i kategorin små företag.
– Det känns otroligt fint och roligt att få ha blivit nominerad och bli uppmärksammad för sitt ledarskap på det här sättet.

”Det känns otroligt fint och roligt att få ha blivit nominerad och bli uppmärksammad för sitt ledarskap på det här sättet.”

Varför tror du att just du blev nominerad?
– Efter många år som konsult på större konsultföretag och som anställd vid Regeringskansliet, ville jag förverkliga mina idéer om att på riktigt bidra till lösningar på samhällets svåraste utmaningar genom att starta ett managementkonsultbolag med fokus på såväl strategi som genomförande. Målet var också att skapa en kreativ arbetsplats för de bästa konsulter som liksom jag själv brinner för en förbättrad offentlig sektor. Jag tror och hoppas att jag med mitt ledarskap främjar detta – och det har verkligen varit en fantastisk resa tillsammans med kunder och kollegor!

Vad skiljer egentligen Governo från andra konsultbolag?
– Jag tror det finns flera faktorer till detta, men mycket handlar om att vi verkligen vill förbättra för våra kunder, och deras kunder (medborgaren). Vi vill ge dem handlingskraft att förändras, oavsett om det handlar om strategi, organisation eller artificiell intelligens. Genom att arbeta tillsammans så skapar vi utveckling som håller i längden. En annan viktig sak är vår kunskapssyn – givet att vi arbetar inom offentlig sektor så är merparten av den kunskap som genereras öppen och möjlig att dela.

Hur går dina tankar om framtiden?
– Governo har under de nio verksamhetsåren utvecklats till ett bolag med ett 30-tal konsulter som alla tror på en offentlig sektor som driver utveckling och vi vill fortsätta ge handlingskraft till våra kunder. En utmaning, men som många kommuner och myndigheter redan arbetar med, är att ta till vara på digitaliseringens, och minst AI:s möjligheter. Här måste nu ledningen upp på barrikaden för dessa frågor – i varje organisation och inte minst på regeringsnivå för att se till att vi verkligen kan få alla del fördelar som utvecklingen innebär.

”En utmaning, men som många kommuner och myndigheter redan arbetar med, är att ta till vara på digitaliseringens, och minst AI:s möjligheter. Här måste nu ledningen upp på barrikaden för dessa frågor – i varje organisation och inte minst på regeringsnivå för att se till att vi verkligen kan få alla del fördelar som utvecklingen innebär.”